Miljoenste rapportage in CARE4 vond plaats bij PSW

9 mrt 2022 | CARE4 Gehandicaptenzorg

‘In het gebruiksvriendelijke dashboard vind je alles wat je nodig hebt’

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is zover: op 18 februari 2022 werd bij PSW de miljoenste rapportage in CARE4 geregistreerd. Jolanda op den Bosch – Knoops, persoonlijk begeleider bij PSW, was de gelukkige. We vroegen haar hoe zij het ECD in haar dagelijkse praktijk gebruikt.

Overzichtelijk dashboard

Jolanda is persoonlijk begeleider op een project voor ondersteunend wonen waar 12 mensen wonen. Al deze cliënten staan in CARE4 en in rapportages wordt hun begeleiding genoteerd en gevolgd.  “Deze LVB-doelgroep is van een redelijk hoog niveau, ze wonen hier allemaal zelfstandig in een appartement. Wij bieden dagelijkse ondersteuning waar dat nodig is. Voor elke cliënt stellen we doelen op, die we in CARE4 registreren en volgen samen met de wensen en begeleidingsafspraken. Het dashboard van de cliënt is heel overzichtelijk. Daarop staan de hulpverleners, de betrokken familieleden, zorgverzekeringinformatie, kortom alles eigenlijk wat je nodig hebt.”

Elkaars rapportages beoordelen

Voordat Jolanda en haar collega’s een ondersteuningsplan gaan schrijven, kunnen ze in CARE4 heel eenvoudig alle rapportages die van toepassing zijn lezen. “Het is heel nuttig om snel te kunnen zien wat er de afgelopen zes maanden is gebeurd. Was er vooruitgang of juist achteruitgang? Je moet dan wel rapporteren op de juiste doelen en categorieën, maar als je eenmaal weet welke vinkjes je waar moet zetten, dan werkt het heel soepel. Qua samenwerking hebben we onlangs iets nieuws geïnitieerd. We gaan elkaars rapportages beoordelen, zodat we samen nog beter onze cliënten kunnen helpen.”

Ook samen met cliënten

Bepaalde rapportages worden samen met de cliënten gemaakt: “Over sommige vragen mag de cliënt meedenken. Inzage in hun eigen dossiers hebben ze sowieso. Het belangrijkste is dat we de doelen en de wensen van de cliënt op de juiste manier formuleren. Maar wij betrekken de cliënten zelf actief bij de rapportages die we maken, met name bij evaluaties. Hoe vinden zij zelf dat het gaat? Dat is immers minstens zo belangrijk als onze mening. Het is mooi dat we rapportages kunnen delen met familie en vertegenwoordigers van de cliënt.”

Over PSW als organisatie

PSW biedt begeleiding en deels behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Dit doet de organisatie vanuit 18 locaties in Midden- en Noord-Limburg en de Westelijke Mijnstreek. Er worden ongeveer 2300 cliënten ondersteund door 1200 medewerkers en 500 vrijwilligers. Naast woonbegeleidingscentra biedt PSW ook dagbesteding, begeleiding thuis, op het werk en op school of de kinderopvang.

PSW maakt sinds januari 2017 gebruik van CARE4 als ECD. In de tussenliggende jaren is de organisatie continu samen met Avinty aan het bekijken hoe de inrichting van de software nog beter kan.

Hét ECD voor de Gehandicaptenzorg

Als we zorgprofessionals en cliënten ondersteunen met fantastisch gereedschap, dan wordt de zorg beter.
Dát is onze overtuiging.

Gebruiksvriendelijk

Optimale ondersteuning

Open platform

Toekomstbestendig

Co-Creatie

Meer nieuws

Groene Vink voor CARE4

We zijn heel blij dat we er opnieuw in zijn geslaagd om ook voor versie 3.6 van CARE4 de Groene...

Combinatie Jeugdzorg is enthousiast over de agenda-app in CARE4

‘Een sterke aanvulling die goed past in onze werkprocessen’ Tijd is altijd een bottleneck. Daarom...

TIM Stichtse Vecht verleent integraal zorg dankzij CARE4

‘We werken in het systeem samen met verschillende specialisten en zo’n 100 onderaannemers’ In...

Jeugdhulp Friesland is blij met de samenwerking met Avinty

‘Ervaren consultants hielpen ons met de implementatie van CARE4’ Na een uitgebreid selectietraject...

Regionaal Autisme Centrum (RAC) uit Helmond heeft gekozen voor CARE4

Het RAC is de afgelopen jaren flink gegroeid en merkte dat het door hen gebruikte systeem voor...
Share This