Regionaal Autisme Centrum (RAC) uit Helmond heeft gekozen voor CARE4

8 nov 2021 | CARE4

Het RAC is de afgelopen jaren flink gegroeid en merkte dat het door hen gebruikte systeem voor cliëntregistratie en dossiervorming niet meer voldeed en dat ze toe waren aan een volgende stap. Na een marktverkenning kwam CARE4 voor hen als beste uit de bus, omdat het de zorgprofessional optimaal ondersteunt als volwaardig zorginhoudelijk ECD en daarnaast alle registratie- en facturatieprocessen borgt.

Optimale ondersteuning

Otto Fransen, financieel directeur RAC: “Doordat wij als RAC een brede instroom hebben voor verschillende diensten in onze organisatie, hebben wij behoefte aan een systeem dat het proces al vanaf aanmelding goed kan ondersteunen en waarbij informatie maar één keer hoeft worden vastgelegd. Het feit dat daarnaast meerdere financieringsvormen, waaronder ook het nieuwe Zorg Prestatie Model (ZPM) voor behandeling en diagnostiek volwassenen, gelijktijdig aan een cliënt kunnen worden gekoppeld, draagt bij aan een verlichting van de registratielast voor onze professionals”.

Het Regionaal Autisme Centrum biedt passende ondersteuning aan mensen met autisme van alle leeftijden, in al hun levensfasen en op alle levensgebieden. Het RAC is ervan overtuigd dat autisme geen stoornis is die behandeld moet worden, maar een bijzonderheid waarmee je moet leren omgaan. Dat verschilt per levensfase en daarop is de aanpak van RAC gebaseerd op de levensloopbenadering. Bij RAC werken mensen met kennis en deskundigheid van al die uitdagingen in de verschillende levensfasen en die worden ingezet voor een optimale ondersteuning in al die verschillende fasen.

Samenwerken met cliënt

Marieke Adriaans, manager bedrijfsvoering en ondersteunende diensten RAC: “Het belang van samenwerken met de cliënt en zijn of haar systeem bij al onze ondersteuningsvormen is erg groot. Door de opbouw van CARE4 en de mogelijkheden die er zijn om de cliënt en naasten toegang te geven tot delen van het dossier en daarin samen te werken aan bijvoorbeeld een begeleidingsplan, vergroten wij de eigen regie van onze cliënten en borgen wij een veilige overdracht van informatie via het cliëntportaal”.

CARE4 gaat gebruikt worden door 300 gebruikers en inmiddels is de implementatie in volle gang met als doel per 1 januari 2022 live te gaan.

Jeugdzorg & Gehandicaptenzorg

Het CARE4 ECD ondersteunt het volledige primaire proces van zorgaanbieders voor zowel registratieve als zorginhoudelijke taken. CARE4 wordt optimaal ingericht volgens jouw manier werken.

Gerelateerde berichten

De eindgebruiker altijd in beeld

Binnen Avinty is de eindgebruiker een belangrijk onderdeel van de ontwikkelvisie. Om de...

Nieuw adres Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie

Vanaf vandaag hebben Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie een nieuw onderkomen. We...

Avinty marktleider GGZ

We beginnen de week met goed nieuws. De nieuwe EPD-inventarisatie in de GGZ-markt van M&I...

Avinty dit jaar niet op Zorg&ICT

Vanwege de grote impact die COVID heeft gehad op de zorg heeft Avinty besloten dit jaar niet deel...

Avinty breidt uit, welkom Avinty Apps!

Op 2 september jl. hebben we een team van 10 specialisten in mobiele applicaties (apps) aan...
Share This