Portaal en eHealth

Karify

Iedereen is online verbonden, maar nog niet elke cliënt en behandelaar is online. Er is steeds meer vraag naar digitale ondersteuning en noodzaak meer cliënten te kunnen bereiken. Daar biedt Karify een oplossing voor: de cliënt krijgt online toegang tot alle zorgdiensten en kan online behandelingen volgen op zijn eigen tijd en plaats. Dit geeft meer autonomie en tegelijkertijd kan de instelling aan meer cliënten zorg bieden met slimme online hulpmiddelen.

Dankzij de eHealth-modules en de integratie met ons portaal én USER heeft u minder dagelijkse administratieve werkzaamheden. Bovendien verbeteren we onze software continu, samen met u. We updaten daarbij de techniek, maar ook de behandelingen. De continue dialoog met u als professional helpt iedereen verder. Met Karify maakt u digitaal werken gemakkelijker.

Laagdrempelig en snel

Als een behandelaar een nieuwe cliënt krijgt, kan hij alvast vragen die vooraf moeten worden beantwoord uitzetten via het cliëntportaal van Karify. Daar kan de cliënt alle zaken organiseren en inzien. Vanuit hier start vervolgens de intake, behandeling en nazorg. Bij het intakegesprek heeft de behandelaar dan al meer informatie over hoe het er daadwerkelijk voorstaat met de cliënt. Dat is ook voor de cliënt fijn, want die hoeft niet nogmaals alles opnieuw te vertellen bij het eerste gesprek.

Karify maakt een combinatie van online behandeling met Face-Face elementen of zelfs 100% online behandelingen mogelijk. De cliënt krijgt zo zorg op maat, die aansluit bij de eigen behandeldoelen en leerstijlen. Zo wordt de behandeling een stuk laagdrempeliger en verloopt alles soepeler. Gedurende het hele traject is Karify de helpende hand voor zowel cliënt als behandelaar.

Lees voor wie Karify geschikt is

Doorontwikkelen van eHealth

Het slagen van eHealth staat of valt met de juiste content. En die hebben we!
Uniek aan onze aanpak is het verbinden van de eHealth interventies aan bestaande processen. Binnen Karify hebben we een compleet contentteam van psychologen dat jaarlijks eHealth modules verbetert en doorontwikkelt. Op basis van data en ervaringen leveren wij zo de beste eHealth modules.

Het ondersteunen van cognitieve gedragstherapie, werken vanuit positieve psychologische aanpak en eigen regie, was nog nooit zo eenvoudig. Zowel in de webapplicatie als via de mobiele Karify app kunnen cliënten eenvoudig actief aan de slag. We bieden alles wat de cliënt en behandelaar nodig hebben voor goede digitale zorg.

optimale workflow ondersteuning

Geïntegreerd met USER

Het unieke aan Karify is de integratie van alle apps met eHealth-programma’s en USER, het EPD voor de GGZ. Doordat alle informatie uit het EPD direct beschikbaar is en er in twee richtingen wordt gecommuniceerd, wordt het digitale deel van de behandeling veel gebruiksvriendelijker en efficiënter voor zowel de cliënt als de behandelaar.

Dagelijks vertrouwen meer dan 450 zorgaanbieders op Karify

Benieuwd naar onze eHealth modules?

eHealth modules

Karify maakt het mogelijk om preventieve behandelomgevingen samen te stellen, waarna cliënten worden ondersteund van intake tot aan nazorg. De eHealth modules kunnen worden ingezet als zelfmanagement, blended of als losse elementen. Naast een breed assortiment aan eHealth-modules, werken wij ook samen met uitgevers die modules bieden zoals het KOPP model.

Koppeltaal

Mocht u werken met meerdere eHealth aanbieders dan kunnen wij via Koppeltaal een combinatie maken zodat de cliënt eenvoudig vanuit Karify kan werken met andere aanbieders. Uniek is ook onze ROM integratie via Koppeltaal, zo kunt u o.a. werken met USER ROM, NETQ en Questmanager en Ropqua.

Karify & Jouw Omgeving

Wist u dat Karify en Jouwomgeving samen onderdeel zijn van Avinty. Hierdoor hebben we naast het grootst beschikbare aanbod van jeugdzorg modules ook de benodigde expertise in huis. Benieuwd naar de eHealth-modules van Karify? Neem via onderstaande knop een kijkje in onze catalogus.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?