Karify Portaal integreert steeds meer tools

25 jan 2022 | KARIFY

De integratie van verschillende EPD functionaliteiten en eHealth in één portaal biedt vele voordelen. En er wordt hard gewerkt om dit steeds beter te stroomlijnen, bijvoorbeeld met integratie van ROM, Correspondentie en het Behandelplan. Gerben de Bock, productmanager voor het Karify Portaal en Avinty integraties, vertelt in dit blog welke ontwikkelingen er allemaal gaande zijn en waarom dat voor iedereen goed nieuws is.  

Integratie vanuit expertise 

Eigenlijk is integratie heel logisch voor een partij als Avinty, waaronder allerlei gespecialiseerde bedrijven vallen, begint Gerben: “De EPD-leveranciers binnen Avinty zijn heel goed in dossiervorming realiseren, dus het behandelproces van een behandelaar en het administratieve proces van een instelling. De onderdelen Karify, Jouw Omgeving, Roosterplatform en Avinty Apps hebben juist hun eigen expertisegebieden waar het gaat om planning, eHealth en apps voor verschillende doelgroepen. Doordat iedereen goed is in zijn eigen deel, kunnen we dit optimaal samenbrengen in een portaal. In de praktijk leunt de voorkant van het portaal,  als het ware, op de achterkant van andere Avinty-tools.” 

Gemak voor de cliënt voorop 

De eHealth-aanbieders Karify en Jouw Omgeving maken hun toepassingen helemaal vanuit de behoeften van de cliënt. Zo is bijvoorbeeld het dossier dat in te zien is voor cliënten anders vormgegeven dan voor behandelaars. Dat is nodig om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, aldus Gerben: “Of je een cliënt nu vraagt om vragen te beantwoorden vanuit een ROM-lijst, vragenlijst, intake van een behandeling of het stellen van doelen: voor de cliënt voelt dat allemaal hetzelfde. Dat het onderdelen zijn van verschillende administratieve processen, is niet het probleem van de cliënt en dus proberen we met de integratie in Karify Portaal alles zo natuurlijk mogelijk te laten voelen voor de cliënt. Waar wij de informatie in welk proces gebruiken, regelen we allemaal heel soepel aan de achterkant.” 

De voordelen die deze geïntegreerde aanpak oplevert zijn: 

  • Tijdsbesparing 
  • Gemak 
  • Procesoptimalisatie 
  • Kennisbundeling 

Optimale informatie voor de behandelaar 

Vanuit het behandelaarsperspectief is er in Karify Portaal een integratie gerealiseerd van ROM, Correspondentie en het Behandelplan. Gerben: “In de basis gaat het hier vooral om informatie die de cliënt aanlevert voor het dossier. Door de integratie zorgen wij ervoor dat deze data op de juiste plekken in het dossier terechtkomt, zodat de behandelaar er optimaal mee kan werken. De cliënt merkt hier niets van, dit is puur het stroomlijnen van de informatie voor de behandelaar.” 

Doorlopende verbeteringen 

De integratie van verschillende functionaliteiten in het Karify Portaal is geen software-update die in één keer live gaat. Er worden steeds weer nieuwe stappen gezet om zaken verder te integreren. In de eerste helft van 2022 zal er vooral voor behandelaars te merken zijn dat er steeds meer samenvalt. Cliënten merken, als het goed is, vooral dat zij makkelijker en sneller kunnen werken in het portaal. 

Karify

Karify is een eHealth platform en cliëntenportaal dat gebruikers en professionals verbindt via interventies, veilige communicatie, informatie-uitwisseling en online inzage. Cliënten krijgen in Karify de beschikking over hun eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Gerelateerde berichten

De eindgebruiker altijd in beeld

Binnen Avinty is de eindgebruiker een belangrijk onderdeel van de ontwikkelvisie. Om de...

Nieuw adres Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie

Vanaf vandaag hebben Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie een nieuw onderkomen. We...

Avinty marktleider GGZ

We beginnen de week met goed nieuws. De nieuwe EPD-inventarisatie in de GGZ-markt van M&I...

Avinty dit jaar niet op Zorg&ICT

Vanwege de grote impact die COVID heeft gehad op de zorg heeft Avinty besloten dit jaar niet deel...

Avinty breidt uit, welkom Avinty Apps!

Op 2 september jl. hebben we een team van 10 specialisten in mobiele applicaties (apps) aan...
Share This