Oldenzaal 28 juli 2022 – Avinty kondigt vandaag aan dat Main Capital Partners een meerderheidsbelang in Avinty heeft verworven. Main is een toonaangevende Nederlandse software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten. De samenwerking met Main vertegenwoordigt een nieuwe stap binnen de ontwikkeling van Avinty, en biedt slagkracht om door te innoveren als partner van de zorg.

Avinty staat aan het begin van de digitalisering van de zorg. Ondersteund door de expertise van Main als strategisch partner voor softwarebedrijven, kan Avinty haar productportfolio verder ontwikkelen en op termijn toegevoegde waarde leveren aan haar klanten. Daarnaast zetten Avinty en Main gezamenlijk in op het realiseren van een groeiversnelling, onder andere via integratie en verdere uitrol van nieuwe producten in het ecosysteem, het aanboren van nieuwe zorgsegmenten en het uitvoeren van strategische add-on acquisities gericht op verdieping en verbreding van het productaanbod. 

Onno Verstegen, Chief Executive Officer van Avinty: “We zijn trots op de resultaten van Avinty dat in 2016 is ontstaan uit een buy & build waarmee Gilde samen met management, ondernemers en oprichters van de verschillende softwarebedrijven het verschil wilde maken in het Nederlandse zorg- en ICT-landschap. Deze resultaten zijn niet ongezien gebleven en daarom gaan wij vanaf vandaag verder met Main Capital Partners. Wij zijn ervan overtuigd dat Main, met haar ervaring in de softwaremarkt en in de gezondheidszorg, de juiste partner is voor de succesvolle verdere ontwikkeling van ons ecosysteem.”

Ook voor Main betekent de samenwerking met Avinty een strategische stap in de softwaremarkt voor de zorgsector. Sjoerd Aarts, Senior Investment Manager bij Main Capital Partners: “De zorg is een markt waarin in toenemende mate behoefte is aan het efficiënt en consistent verbeteren van de kwaliteit. Digitalisering biedt hierbij een concrete oplossing die zowel de kwaliteit als efficiëntie verhoogt. Avinty is actief met hoogwaardige softwareoplossingen ter ondersteuning van het zorgverleningsproces, waardoor meer tijd wordt vrijgemaakt voor zorgverleners, patiënten betere zorg ontvangen en kostendruk afneemt. Onder andere door de toenemende zorgvraag in combinatie met stijgende kosten zal optimalisatie van deze processen naar de toekomst toe steeds belangrijker worden. Avinty heeft een zeer ervaren en gepassioneerd managementteam en wij zijn verheugd hen bij te mogen staan als strategisch partner bij de verdere ontwikkeling van de onderneming.”

Over Main Capital Partners
www.main.nl 
Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten. Main heeft ca. 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams van haar portfoliobedrijven als een strategische partner, om duurzame groei te realiseren en excellente softwaregroepen te bouwen. Main telt ca. 60 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en Boston. Main heeft ruim 2,2 miljard euro onder beheer en geïnvesteerd in meer dan 130 softwarebedrijven. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid voor ongeveer 7.500 werknemers.

Over Avinty
www.avinty.com 
Avinty, opgericht in 1994 en gevestigd in Oldenzaal, Veenendaal en Utrecht is ontstaan uit het samenbrengen van gevestigde zorgsoftwareleveranciers Karify, Jouw Omgeving, Impulse, VIR e-care solutions, NederCare en AppNormal. Door een op innovatie gerichte strategie heeft Avinty haar productportfolio de afgelopen jaren uitgebreid tot een breder, verticaal EPD-aanbod, aangevuld met eHealth oplossingen en mobiele gezondheidsapps. Deze strategie ondersteunt de bedrijfsfilosofie om een ecosysteem van leidende softwareoplossingen voor zorginstellingen te creëren. Avinty heeft 4 kantoren in Nederland, een softwareontwikkelingscentrum in Hongarije en telt momenteel 242 medewerkers.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:

Roel Klein (Manager Marketing)
Roel.klein@avinty.com
+31 (88) 055 06 30

Share This