Correspondentie ontsluiting in Karify vanuit USER

14 mrt 2023 | KARIFY, Nieuws, USER

Een mooie ontwikkeling in de integratie van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) USER en de e-health oplossing Karify is bereikt, namelijk: de nieuwe correspondentie ontsluiting in Karify vanuit USER. Er heeft een verbeterde integratie plaatsgevonden als vervanging van een deel van de huidige koppeling USER en Karify. Voorheen was het al mogelijk om correspondentie uit USER te tonen in Karify en bestanden te uploaden in Karify. De nieuwe integratie brengt al deze bestanden op één overzichtelijke plek.

Responsieve uiterlijk

Door het vernieuwde responsieve uiterlijk is het ook goed te gebruiken op kleinere schermen, zoals de mobiele telefoon. Daarmee kan de cliënt deze dossierinformatie dus ook gaan inzien via zijn Karify app. Een belangrijke toevoeging waarmee gebruikers beter bereikt worden. Bekend is immers dat lang niet alle cliënten in de geestelijke gezondheidszorg toegang hebben tot een PC of laptop.

De cliënt in zijn voordeel

De correspondentie aan de cliënt wordt in het dossier van de cliënt getoond. Het voordeel is dat dit dossier (en daarmee de correspondentie) kosteloos voor de cliënt toegankelijk blijft, ook wanneer de cliënt naar een andere behandelaar gaat of de zorg wordt beëindigd. Een cliënt kan zelf correspondentie uploaden en delen met zijn connecties in Karify.

Avinty Connect

De correspondentie ontsluiting is onderdeel van Avinty Connect, dat koppelingen met onze EPD’s/ECD’s en e-health oplossingen mogelijk maakt. Avinty Connect zorgt er ook voor dat externe systemen gekoppeld kunnen worden aan onze software. Op die manier proberen we met meer integratie de zorgprofessional stap voor stap te ontzorgen.

Deze integratie is een begin van een reeks innovaties die zullen volgen.

Samen vernieuwen en verbinden we de zorg.

Geestelijke gezondheidszorg

In de Geestelijke Gezondheidszorg werk je met een kwetsbare doelgroep. USER is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar EPD voor de GGZ dat het hele zorgproces optimaal ondersteunt.
De zorgprofessional kan focussen op 
een optimale weg naar herstel voor de patiënt en cliënt.

Gerelateerde berichten

De eindgebruiker altijd in beeld

Binnen Avinty is de eindgebruiker een belangrijk onderdeel van de ontwikkelvisie. Om de...

Nieuw adres Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie

Vanaf vandaag hebben Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie een nieuw onderkomen. We...

Avinty marktleider GGZ

We beginnen de week met goed nieuws. De nieuwe EPD-inventarisatie in de GGZ-markt van M&I...

Avinty dit jaar niet op Zorg&ICT

Vanwege de grote impact die COVID heeft gehad op de zorg heeft Avinty besloten dit jaar niet deel...

Avinty breidt uit, welkom Avinty Apps!

Op 2 september jl. hebben we een team van 10 specialisten in mobiele applicaties (apps) aan...
Share This