GGNet neemt EPD ‘USER’ in gebruik

20 nov 2019 | USER

Het afgelopen jaar zijn GGNet en Impulse Info Systems gezamenlijk druk bezig geweest met de implementatie van het EPD USER. Op 17 december 2018 is het nieuwe EPD in gebruik genomen. De overgang naar een nieuw EPD  in een zorginstelling heeft altijd veel impact. Rekening houdend daarmee, is het implementatietraject bij GGNet volgens verwachting verlopen. Ook de complexe migratie uitdaging van een zelfstandige datamigratie is succesvol uitgevoerd.

Rob Jaspers, voorzitter raad van bestuur GGNet, is uitermate tevreden over de implementatie van USER: “Het is natuurlijk duidelijk dat je als geïntegreerde GGZ-instelling niet zit te wachten op de implementatie van een nieuw EPD. Een dergelijk kostbaar traject heeft niet alleen een enorme impact op de bedrijfsvoering maar brengt ook een grote verandering  voor de medewerkers met zich mee.¨

“We zijn dan ook tevreden dat de implementatie van USER goed is verlopen.  Het traject van tien maanden was realistisch en werd mede dankzij een goede conversie gehaald. Nu we enkele weken live zijn constateren we dat het merendeel van de gebruikers zich ondanks een korte gewenningsperiode al thuis begint te voelen in USER”.

Rob Jaspers, voorzitter raad van bestuur GGNet

Peter Meulenberg, directeur bedrijfsvoering GGNet sluit zich hier bij aan: “Omdat het implementatietraject erg voorspelbaar verliep, kregen we niet te maken met onverwachte kosten en bleven we binnen het gestelde budget. Het was bovendien erg prettig dat we het grootste gedeelte van de financiële bedrijfsvoering kort na de conversie weer draaiende hadden. Dat was mede te danken aan de daadkracht van Impulse. Tijdens het project hebben we ons, naast de inzet van Impulse, voor enkele lopende zaken in de lijnorganisatie laten ondersteunen door onder anderen Beter Healthcare en InfoZorg. Hierdoor heeft de projectorganisatie van GGNet zich volledig op de implementatie kunnen focussen”.

Ook de manager informatiemanagement Rob van Hagen is erg blij dat het implementatieproject zo snel en voorspoedig is verlopen.

“Natuurlijk moeten onze gebruikers wennen, maar we merken nu al de voordelen van USER. Onze behandelaren zijn blij met de mogelijkheden die de agenda biedt. Ook hebben we minder werk aan het corrigeren van foutieve registratie.  En het feit dat we nu werken in een SaaS-constructie is natuurlijk een hele stap vooruit”.

Rob van Hagen, manager informatiemanagement

Terugkijkend op het Implementatietraject ziet Rob nog wel een leermoment: “We hadden de eindgebruikers nog beter kunnen voorbereiden op het werken binnen USER. Dit had de livegang nog soepeler laten verlopen. De gebruikers moeten in sommige gevallen echt ¨omdenken¨ en dat blijkt vaak lastig. ”.

Ook vanuit Impulse Info Systems is men erg tevreden over de afgeronde implementatie bij GGNet. Zo geeft Henk Koopman aan: “Het is natuurlijk prachtig om te zien dat onze kennis en ‘best practices’ rondom implementatietrajecten ook bij een grote geïntegreerde zorginstelling als GGNet erg succesvol blijken. Dit geeft enorm veel vertrouwen om door te gaan op de ingeslagen weg en USER verder door te ontwikkelen tot hét registratiearme EPD binnen de GGZ.”

Geestelijke gezondheidszorg

In de Geestelijke Gezondheidszorg werk je met een kwetsbare doelgroep. USER is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar EPD voor de GGZ dat het hele zorgproces optimaal ondersteunt.
De zorgprofessional kan focussen op 
een optimale weg naar herstel voor de patiënt en cliënt.

Gerelateerde berichten

De eindgebruiker altijd in beeld

Binnen Avinty is de eindgebruiker een belangrijk onderdeel van de ontwikkelvisie. Om de...

Nieuw adres Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie

Vanaf vandaag hebben Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie een nieuw onderkomen. We...

Avinty marktleider GGZ

We beginnen de week met goed nieuws. De nieuwe EPD-inventarisatie in de GGZ-markt van M&I...

Avinty dit jaar niet op Zorg&ICT

Vanwege de grote impact die COVID heeft gehad op de zorg heeft Avinty besloten dit jaar niet deel...

Avinty breidt uit, welkom Avinty Apps!

Op 2 september jl. hebben we een team van 10 specialisten in mobiele applicaties (apps) aan...
Share This