ZPM is live

2 jan 2022 | USER

We hebben 2022 goed ingeluid en onze GGZ klanten zijn gestart met de nieuwe ZPM methodiek. In de laatste weken van 2021 is door alle afdelingen binnen Avinty hard gewerkt om alle klanten klaar te stomen voor ZPM. 
In korte tijd hebben we bijna alle klanten overgezet op versie 9.6 en hebben we de transities van DBC trajecten naar ZPM trajecten uitgevoerd. Bij 22 klanten hebben we in totaal 98,88% trajecten succesvol overgeplaatst. Hierdoor kunnen behandelaren gewoon werken met de afspraken die in 2022 gepland staan. De behandelaren zijn in de afgelopen maanden binnen hun eigen instellingen getraind voor de nieuwe ZPM-onderdelen. Vanuit Avinty hebben wij dit ondersteund door instructievideo’s op te stellen. Hierin leggen we voor de belangrijkste ZPM-onderdelen uit hoe en waar de behandelaar dit in USER kan uitvoeren.

Dit alles hadden we natuurlijk niet gekund zonder de inzet vanuit de Gebruikersvereniging USER waarin onze GGZ klanten vertegenwoordigd zijn. Samen met de GVU werkgroep ZPM zijn de richtlijnen vanuit het Programma ZPM en Nza vertaald en in USER ontwikkeld. Ook voor de volgende fase in het proces , het daadwerkelijk declareren volgens de ZPM methodiek, zijn we al druk bezig. De komende maanden gaan we aan de slag met de zojuist opgeleverde Verantwoording & Controle regels vanuit de Nza en de afleiding van consulten/verblijfsdagen naar de declaratie voor een cliënt.

Wij staan voor je klaar

Wij denken graag met je mee en ondersteunen waar dat kan. Is het niet duidelijk? Neem dan contact met ons op via TOPDesk of vanaf 3 januari via ons speciale ZPM-telefoonnummer 088-0550616. Marjolein en Leonie, onze productsupport medewerkers, zijn via dit telefoonnummer direct beschikbaar tussen 09:00-16:00uur. Zij hebben korte lijnen met de afdeling ontwikkeling, consultancy en operations/systeembeheer. Hierdoor kunnen we snel antwoord geven op binnenkomende vragen.

Geestelijke gezondheidszorg

In de Geestelijke Gezondheidszorg werk je met een kwetsbare doelgroep. USER is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar EPD voor de GGZ dat het hele zorgproces optimaal ondersteunt.
De zorgprofessional kan focussen op 
een optimale weg naar herstel voor de patiënt en cliënt.

Gerelateerde berichten

De eindgebruiker altijd in beeld

Binnen Avinty is de eindgebruiker een belangrijk onderdeel van de ontwikkelvisie. Om de...

Nieuw adres Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie

Vanaf vandaag hebben Avinty Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie een nieuw onderkomen. We...

Avinty marktleider GGZ

We beginnen de week met goed nieuws. De nieuwe EPD-inventarisatie in de GGZ-markt van M&I...

Avinty dit jaar niet op Zorg&ICT

Vanwege de grote impact die COVID heeft gehad op de zorg heeft Avinty besloten dit jaar niet deel...

Avinty breidt uit, welkom Avinty Apps!

Op 2 september jl. hebben we een team van 10 specialisten in mobiele applicaties (apps) aan...
Share This