Zorgprestatiemodel

Zorgprestatiemodel

In 2022 wordt het nieuwe zorgprestatiemodel ingevoerd in de Geestelijke Gezondheidszorg en de Forensische Zorg.
Dat betekent een flinke verandering voor zorgorganisaties en zorgverzekeraars. Daarom wil je graag dat jouw organisatie goed is voorbereid. Avinty helpt je daarbij.

Bij Avinty zijn we al sinds begin 2020 bezig met het zorgprestatiemodel en helpen we onze klanten verder door de kennis van onze experts te delen. Heb je een vraag, dan kun je altijd contact opnemen met onze specialisten op dit gebied.

Implementatie

Per 1 januari 2022 wordt het Zorgprestatiemodel (ZPM) ingevoerd voor de GGZ en FZ. Zorg wordt niet meer met prestaties voor basis-GGZ, DB(B)C’s of ZZP’s afgerekend, maar prestaties die worden afgeleid van setting, beroep, soort en duur. Hoewel het proces van zorgverlening (van aanmelding tot evaluatie / ontslag) niet wijzigt, betekent de invoering van het ZPM een andere manier van plannen, registreren en declareren. Dit heeft gevolgen voor de bedrijfsprocessen en deze hebben weer invloed op het gebruik van USER. 

Sturen op betere zorg met de simulatie

Met de simulatie krijg je inzicht in de consequenties van de invoering van het zorgprestatiemodel en wat dit doet met de omzet. Maar belangrijker nog is dat je de zorg blijvend kunt verbeteren. Doordat je werkprocessen door gaat lopen ga je de processen en zorgpaden opnieuw inrichten. Met de simulatie krijg je de juiste inzichten om de zorg te verbeteren.

Nieuws

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

We horen graag van je.