Gebruik de invoering van het zorgprestatiemodel in je voordeel

1 apr 2021 | ZPM

De financiering raakt heel veel facetten van de zorgverlening. In 2022 wordt het nieuwe zorgprestatiemodel ingevoerd in de Geestelijke Gezondheidszorg en de Forensische Zorg. Om nu al inzichtelijk te krijgen wat er gaat veranderen voor zorginstellingen heeft Avinty GGZ een simulatie voor het zorgprestatiemodel ontwikkeld. De simulatie is beschikbaar voor alle zorginstellingen die met het EPD USER werken én die kansen zien om hun dienstverlening beter te organiseren. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Vragen stellen over werkprocessen

Met de simulatie vergelijken we de omzet van 2018, 2019 en 2020 met een fictieve omzet waarbij de regels van het zorgprestatiemodel zijn toegepast. Maar wellicht nog interessanter: we maken inzichtelijk welke zorg straks niet meer declarabel is. Daardoor zetten we je graag aan tot nadenken over de huidige werkprocessen.

  • Kan jouw organisatie de duur van de afspraken niet beter standaardiseren?
  • Kun je specifieke zorg niet beter door andere medewerkers laten uitvoeren?
  • Waar wordt buitenproportioneel veel indirecte tijd geschreven? Waardoor komt dit?
  • Kun je de werkprocessen beter op elkaar afstemmen, waardoor de administratieve lasten afnemen?

Op weg naar administratieve lastenverlichting

En het gaat nog verder dan alleen je eigen werkprocessen onder de loep nemen. Samen met Avinty GGZ kun je kijken hoe een op de werkprocessen afgestemde inrichting van het EPD kunnen leiden tot verdere administratieve lastenverlichting. Zodat de tijd maximaal benut kan worden voor direct contact met cliënten.

Weet je bijvoorbeeld hoeveel directe tijd en hoeveel indirecte tijd je medewerkers schrijven? Welk type medewerkers zijn dat, waar werken zij binnen de organisatie? Dat soort inzichten geven we je graag, zodat je kunt inspelen op de nieuwe situatie door werkprocessen en zorgpaden anders in te richten. Onze simulatie is een eerste stap daarvoor. We helpen je daarna met plezier het EPD af te stemmen op de nieuwe werkafspraken. Zodat je straks geleid wordt door de werkzaamheden en er automatisch monitoring op plaatsvindt.

Door samen te werken met ons, help je ook het EPD beter te maken. Wij kunnen met jouw input namelijk de technologie nog beter afstemmen op jouw praktijk. Laten we het dus samen oppakken!

Meer weten? Neem contact op!

De invoering van het zorgprestatiemodel kost bloed zweet en tranen, maar zal ook veel opleveren. Avinty GGZ helpt je daar graag bij. Neem contact op met Lisette Hekman via 088-0550660 of Lisette.Hekman@avinty.com als je meer wilt weten over de simulatie of een samenwerking.

USER

In de Geestelijke Gezondheidszorg werk je met een kwetsbare doelgroep. USER is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar EPD voor de GGZ dat het hele zorgproces optimaal ondersteunt.
De zorgprofessional kan focussen op 
een optimale weg naar herstel voor de patiënt en cliënt.

Gebruiksvriendelijk

Optimale ondersteuning

Toekomstbestendig

Co-Creatie

Meer nieuws

Avinty komt goed binnen bij Computable 100!

Geweldig nieuws, we zijn twee keer in de top 10 beland! We hebben de 5e plaats in de categorie...

Ook de Hoop GGZ kiest voor ons USER EPD!

“USER kenmerkt zich door zijn brede geïntegreerde functionaliteit en heeft de wet- en regelgeving...

BI developer

Wij zijn direct op zoek naar een BI developer om ons team in Oldenzaal te versterken.

Zorgmarathon 2023 met als hoofdsponsor SDB Groep!

Sinds kort maakt Avinty deel uit van de SDB groep. Als toonaangevend bedrijf in de zorgsector,...

Consultant e-health

Wij zijn direct op zoek naar een consultant e-health om ons team in Utrecht te versterken.

Marketeer

Ben jij een marketeer die beschikt over een dosis creativiteit en verantwoordelijkheid? Wil je de tofste campagnes en strategieën bedenken? Dat kan bij Avinty!

Technisch Tester

Wij zijn per direct op zoek naar een technisch tester om ons Scrum team te versterken.

Share This