Geestelijke Gezondheidszorg

Tijd en aandacht voor échte zorg

De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) kenmerkt zich door complexe problematiek binnen een kwetsbare doelgroep. In de GGZ help je direct of indirect cliënten grip te krijgen op hun leven en te werken aan herstel. Hiervoor is tijd en aandacht voor jouw cliënt essentieel, terwijl de vraag naar zorg stijgt en de druk op jouw agenda alleen maar toeneemt. Wij kunnen je helpen met deze uitdagingen.

Avinty zorgvernieuwers

Jij de zorg, wij de technologie!

Jij bent in de GGZ gaan werken om mensen te ondersteunen bij hun weg naar herstel. Wij ondersteunen je daarbij graag met onze technologie. We maken makkelijke en slimme oplossingen die je helpen bij het organiseren van je werk, snel inzicht geven in belangrijke informatie én samenwerken met de cliënt en haar systeem ondersteunen. We gebruiken hierbij technologie die je kent van bijvoorbeeld je eigen telefoon. Zo helpen wij zorgprofessionals zoals jij meer ruimte te maken voor échte zorg.

7
USER is standaard software

 Intuïtief EPD

Slimmer werken met USER

Welke afspraken heb je en met wie? Wat is er de afgelopen tijd met mijn cliënten gebeurd? Zodra je USER opent, heb je door middel van slimme dashboards, direct overzicht in de informatie die voor jou op dat moment belangrijk is. Zorginhoudelijke informatie die inzicht geeft in de cliënt, maar ook handige werkproces ondersteuning, waardoor je ook direct aan de slag kunt in het EPD. Door samen met je collega’s én de cliënt te werken aan het multidisciplinair zorgplan, ondersteunen we registratie aan de bron, hoeft informatie maar één keer te worden vastgelegd én  reist informatie met de cliënt mee door het EPD.

Meer regie bij de cliënt

De cliënt betrekken bij de  behandeling

In de spreekkamer, aan de telefoon of online als onderdeel van een blended zorgtraject, het zijn allemaal momenten waar jij samenwerkt met je cliënt. Om deze samenwerking optimaal te ondersteunen en de cliënt meer regie te geven over het eigen herstel, bieden wij met USER standaard het cliëntportaal aan. Hier kan de cliënt eenvoudig met je in contact staan door middel van de chat, berichten en bestanden uitwisselen en videobellen. Ook heeft de cliënt realtime inzage in het eigendossier, kan afspraken inzien en wijzigen én schrijft mee aan het eigen behandelplan. Wil je graag e-health inzetten? De cliënt kan zelfstandig aan de slag met e-health interventies van het Karify platform. 

Avinty Karify

Efficiënt werken, altijd en overal

Bespaar jezelf tijd met de USER app

Ben je als ambulant zorgverlener veel op pad en baal je ook zo van die administratieve activiteiten aan het eind van de dag? Met de USER app helpen wij je snel inzicht te krijgen in je afspraken van vandaag. Vanuit een afspraak navigeer je direct naar het juiste adres en aan het eind van de afspraak spreek je eenvoudig de rapportage in. Ook kun je samen met de cliënt direct een vervolgafspraak inplannen en registreer je deze afspraak met één druk op de knop, zodat deze administratief verwerkt wordt in USER. Op deze manier wordt (ambulant) werken gemakkelijker, hoef je aan het eind van de dag niet meer al je rapportages te schrijven én zijn administratieve handelingen sneller gedaan.

RONDLEIDING DOOR USER

Maak kennis met USER

Wat kan ons EPD USER voor jouw organisatie betekenen? In deze korte demo vertelt Thijs hoe USER jou kan ondersteunen tijdens je dagelijks werk. Hij neemt je mee in diverse functionaliteiten, zoals het dashboard, de agenda en de zorgadministratie. Ontdek hoe USER zowel het ambulant werken, als werken in een kliniek ondersteunt en je meer tijd overhoudt voor échte zorg. 

Wat betekent USER voor de zorginstelling?

Betrouwbare facturatie, USER als standaardoplossing en samenwerking

Facturering

onze declaratiemodule

Betrouwbare facturatie

Met USER ondersteunen wij alle facturatiestromen- zoals ZPM, WLZ, WMO en FZ. Hierdoor kunnen we elk type GGZ organisatie helpen aan een betrouwbaar declaratieproces voor de geboden zorg. Onze declaratiemodule is een wezenlijk onderdeel van USER en ontwikkelen we al jarenlang door. Wij zijn ervan overtuigd dat de zorgprofessional hier in haar dagelijks werk zo min mogelijk last van moet hebben, leiden wij relevante zaken zoveel als mogelijk automatisch af van de registraties die worden vastgelegd. Onlangs hebben we een eerste analyse van een zorgverzekeraar ontvangen over het declaratiegedrag van het Zorgprestatiemodel in USER. Landelijk treedt er gemiddeld zo’n 6,5% uitval op bij het indienen van declaraties, bij USER is dit slechts 2,9%. Dit resulteert in een hogere betrouwbaarheid en minder herstelwerk achteraf.

kwalitatief hoogwaardige software

Standaard met de best practice inrichting

USER wordt ontwikkeld als standaard softwareoplossing die de werkprocessen van professionals in de GGZ optimaal ondersteunt. Hiervoor hebben wij een beste practice inrichting gecreëerd die er voor zorgt dat het EPD gebruikt wordt zoals het is bedoeld en daarmee het werken zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Door deze inrichting aan te vullen met de unieke onderdelen uit de eigen werkwijze, ontstaat een optimale balans tussen een gestandaardiseerde inrichting en eigen voorkeuren die herkenbaar is voor medewerkers en cliënten.

Standaard software
USER BI en haar mogelijkheden.

Doorontwikkelen

Veiligheid van data en informatie

We voldoen aan alle security eisen in de gezondheidszorg, zoals NEN7510 en ISO27001. Ook hebben we continu focus op versleuteling van persoonsgegevens binnen het netwerk en de AVG. We beschikken over een compleet informatiebeveiligingsbeleid. Ons security team is iedere dag bezig met relevante wetgeving en het onderhouden van ons complete beleid. Bij ons is het altijd safety-first.

Doorontwikkelen

Samen in gesprek over de toekomst

Wij vinden het vanzelfsprekend dat het onze verantwoordelijkheid is om bijvoorbeeld veranderende wet- en regelgeving te ondersteunen, maar we vinden het ook belangrijk dat USER goed blijft aansluiten bij jouw werkzaamheden als zorgprofessional. Daarom ontwikkelen wij USER structureel door. We hebben regie over onze roadmap en bepalen iteratief waar onze focus op moet liggen. Omdat we het belangrijk vinden hierbij aansluiting te blijven houden bij onze partners, toetsen we onze ontwikkelkalender bij onze klanten. Op deze manier willen we sneller vernieuwen en blijven we met elkaar verbonden in de zorg. 

Samen nadenken over de toekomst

Ons open ecosysteem in de praktijk

Onze visie op de GGZ, Avinty Connect en USER BI

SYSTEMEN KOPPELEN

Optimale (keten)samenwerking

Omdat onze klanten steeds meer samenwerken, moeten de systemen ook goed data met elkaar kunnen uitwisselen. Dat geldt voor interne systemen (boekhouding – zoals AFAS), alsook externe sectorale systemen en cliëntsystemen. Door gebruik te maken van Avinty Connect, kunnen systemen met elkaar communiceren en aan elkaar gekoppeld worden, intern en extern. Op die manier kun je optimaal profiteren van een fundamenteel open ecosysteem waarmee interoperabiliteit vergemakkelijkt wordt. In de video zie je hoe ons open ecosysteem in de praktijk werkt.

koppelingen in een ecosysteem

Toekomstbestendige interoperabiliteit

Omdat er steeds meer wordt samengewerkt rondom de zorg voor cliënten, moeten systemen steeds beter in staat zijn om data met elkaar uit te wisselen. Met Avinty Connect bieden we een oplossing om applicaties binnen en buiten het eigen applicatie landschap van een instelling aan elkaar te verbinden. Je kunt kant en klare koppelingen (her)gebruiken of op termijn zelf koppelingen configureren. Hierdoor komen deze laagdrempeliger tot stand en wordt inzet van kostbare ontwikkelaars zoveel als mogelijk vermeden.

Avinty Connect
USER BI

Uitgebreide inzichten

Stuurinformatie met USER BI

Je wilt als organisatie of manager van een afdeling graag sturen op basis van de juiste inzichten. USER BI is een geïntegreerde weergave van alle (stuur)informatie die voor jouw rol van belang is. Het geeft een zorginstelling de mogelijkheid om data in verschillende vooraf gedefinieerde dashboards aangeboden te krijgen op verschillende organisatieniveaus. Zo nemen we veel werk uit handen en geven de handvatten voor stuurinformatie op verschillende statistieken zoals omzet, tijd en efficiëntie.

Data in de zorg

De digitale assistent

Misschien herken je het zelf ook wel: er worden grote hoeveelheden data in jullie systemen vastgelegd waar nauwelijks iets mee gedaan wordt. Dat zien wij ook. Daarom hebben we bedacht hoe we data uit onze eigen systemen kunnen hergebruiken om jouw werk als zorgprofessional te vergemakkelijken of kwalitatief te ondersteunen. Het resultaat hiervan noemen we de digitale assistent. De digitale assistent kan je helpen beslissingen te nemen over doelen die je wilt stellen voor een cliënt of advies geven over e-health interventies die je mogelijk kunt inzetten. Het leest en analyseert hiervoor grote hoeveelheden data en geeft op basis van slimme algoritmes aanbevelingen.

De digitale assistent

Met meer dan 25 jaar ervaring in de GGZ..

Implementatie

Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de implementatie van het USER EPD. Een goede implementatie van USER is namelijk belangrijk om er alles uit te halen wat erin zit. Door de regie over het project naar ons toe te trekken, schakelen we makkelijk en snel en nemen we je aan de hand bij het implementatieproces.

Data migraties

De keuze voor een nieuw EPD betekent nagenoeg altijd het overbrengen van data vanuit het oude EPD. Wij snappen als geen ander hoe spannend en complex dit is. Gelukkig hebben we veel ervaring met deze trajecten en begeleiden onze ervaren consultants je hierbij.

Veiligheid gegevens

Er zijn veel eisen die aan je worden gesteld als zorgorganisatie zoals de AVG en NEN & ISO normeringen. We komen ze in grote mate tegen bij onze partners en om ervoor te zorgen dat je hier als organisatie aan kunt voldoen, zijn wij voor verschillende onderdelen gecertificeerd en helpen wij je voldoen aan relevante randvoorwaarden. Wij zien het als onze plicht om ervoor te zorgen dat de data van onze eindgebruikers veilig is.

Benieuwd wat USER voor jouw organisatie kan betekenen? 

Wil je meer weten over de optimale toepassing van USER voor jouw organisatie?

Neem contact op met Thijs Burgmans (Thijs.Burgmans@avinty.com) voor een vrijblijvende afspraak of vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Thijs Burgmans